Durf jij de verantwoordelijkheid te nemen om levens te beschermen?
Durf jij de verantwoordelijkheid te nemen om levens te beschermen?
Persoonsbeveiliging
Wil jij persoonsbeveiliger worden en ben je benieuwd naar de opleiding? Zie hier de opleiding in beeld.
De opleiding Persoonsbeveiliger leert je hoe je hooggeplaatste en kwetsbare personen beschermt. Je ontwikkelt gespecialiseerde vaardigheden om risico’s te herkennen en adequaat te reageren, ongeacht de omstandigheden. Tijdens de opleiding word je getraind in het omgaan met complexe en snel veranderende situaties waarin de veiligheid van je cliënt centraal staat. Discretie, proactiviteit en nauwkeurigheid zijn onmisbaar in jouw werk als persoonsbeveiliger.
Tijdens de opleiding Persoonsbeveiliger (SVPB) leer je onder andere:
Bij ons leer je niet uit boeken, maar direct in de praktijk. Met realistische oefeningen en echte situaties word je optimaal voorbereid op het echte werk.
De opleiding is praktijkgericht en duurt 6 weken. Je volgt elke week één lesdag en sluit de laatste week af met een eindoefening van 48 uur. Tijdens de lesdagen krijg je zowel theorie als veel praktijklessen.
Na elke praktijkdag ontvang je een opdracht waarin je de opgedane kennis direct toepast. Zo stel je de ene week een beveiligingsplan op, heb je de volgende week contact met de ambassade en ben je daarna bezig met het plannen van een veilige route.
Wil je het SVPB-certificaat voor persoonsbeveiliger behalen? Dat kan! Bij ons volg je een aanvullende online module die je perfect voorbereidt op de SVPB-examens. Doordat deze module volledig online is, kun je op je eigen tempo leren, waar en wanneer het jou het beste uitkomt.
Word persoonsbeveiliger en specialiseer je in het beschermen van mensen!
Je komt in aanmerking voor de opleiding Persoonsbeveiliger als je:
- 21 jaar of ouder bent
- Geen strafblad of antecedenten hebt
Het is een pluspunt als je:
- In het bezit bent van een rijbewijs B
- Een diploma Beveiliger 2 hebt
- Ervaring hebt bij politie of defensie
Na het afronden van de opleiding Persoonsbeveiliger kun je je aanmelden voor het landelijke SVPB-examen. Dit kan op een locatie bij jou in de buurt. Het theorie-examen bestaat uit twee onderdelen:
- Basis- en wetskennis (40 minuten)
- Persoonsbeveiligingstechnieken (40 minuten)
Slaag je voor deze onderdelen? Dan kun je door naar het praktijkexamen (Persoonsbeveiligingsopdracht). Dit bestaat uit drie casussen, waarvoor je totaal drie uur de tijd krijgt om ze uit te werken.
De examenkosten betaal je rechtstreeks aan de SVPB wanneer je je examen aflegt. Voor de meest actuele tarieven kun je terecht op de website van de SVPB: www.svpb.nl.
Kort gezegd: nee. Persoonsbeveiliging is een specialisatie, en er is geen garantie dat elke cursist een baan krijgt na de opleiding. Wees ook voorzichtig met opleiders die dit wel beloven, want in deze sector bestaan geen baangaranties.
Ja, de opleiding is perfect voor ZZP'ers. Naast de fiscale voordelen, specialiseer je je verder in de beveiligingsbranche, waardoor je aantrekkelijker wordt voor opdrachtgevers. Bovendien breid je je netwerk uit tijdens de opleiding, wat je kan helpen bij het krijgen van toekomstige opdrachten.
Ja, dat kan! Je kunt de opleiding flexibel in termijnen betalen, vanaf € 400 per maand.
Ja, als je in loondienst werkt als beveiliger en onder het CAO Particuliere Beveiliging valt, kom je in aanmerking. Je kunt bij ons een aanvraag indienen en €2.000,00 korting krijgen op je opleiding, waardoor de opleiding vrijwel gratis is!
Zet vandaag je eerste stap in de persoonsbeveiliging!